« terug naar vorige pagina

Nieuws

Op deze pagina houden wij u graag op de hoogte van veranderingen, belangrijke wijzigingen of ander nieuws. 

Meer informatie

 • Deze week ontvangt u de uitnodiging voor de griep- en of pneumokokkenprik in de brievenbus. Op donderdag 20 oktober houden wij onze vaccinatieronde. Het tijdstip waarop u wordt verwacht is verdeeld over de middag- en de avond. Een coronaprik mag in dezelfde week of zelfs op dezelfde dag, dat is veilig.

  Vanuit de Gezondheidsraad is een nieuw advies uitgebracht over wie in aanmerking komt voor de griepprik. Er zijn vier nieuwe doelgroepen:

  • Mensen met morbide obesitas (BMI ≥ 40)
  • Mensen met dementie < 60 jaar
  • Mensen met cochleaire implantaten
  • Zwangere vrouwen op het moment van vaccinatie 22 weken of langer zwanger zijn.

  Mocht u hieronder vallen en belangstelling hebben, dan kunt u dat aangeven bij de assistente.

  Wat betreft de pneumokokkenvaccinatie: U krijgt in 2022 een uitnodiging als u geboren bent tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956. Meer informatie vindt u hier: www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken .

 • Vanaf heden is het niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in ons Gezondheidscentrum. Het kan wel zo zijn dat wij op basis van uw (nieuwe of onduidelijke) klachten die mogelijk verband houden met COVID-19 vragen een zelf test te doen en een masker op te zetten. Onze medewerkers spreken dit dan met u af aan de telefoon. In de spreekkamer zullen wij de afweging maken om bij lichamelijk onderzoek wel een masker op te zetten. Wanneer de (regionale) situatie veranderd en we wijzigingen doorvoeren, zullen we dit aangeven bij de ingang en op deze pagina. Wel blijven we de basisregels volgen, wat betekent:

  • Testen bij klachten
  • Hand- en hoesthygiëne (en geen handen schudden)
  • 1,5 meter afstand houden
  • Goede ventilatie

  Patiënten die bewezen COVID-19 hebben of wanneer wij een hoge verdenking hebben, worden zo veilig mogelijk gezien. Dit doen wij door de adviezen over persoonlijke beschermingsmiddelen op te volgen en deze mensen op een apart tijdstip in een aparte kamer te zien. Hierdoor houden wij het voor iedereen zo veilig mogelijk. 

 • Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

  https://www.thuisarts.nl/corona 

  Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

  De antwoorden op veelgestelde vragen over de coronavaccinatie kunt u vinden op

  https://www.thuisarts.nl/prikken-tegen-corona

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie 

  Vindt u hier niet het gewenst antwoord? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.

 • Met ingang van 14 september 2020 is het bloedprikken verhuisd naar ons gezondheidscentrum de Polder, Wilhelminastraat 2c in Lekkerkerk. Het bloedprikken vind plaats op de eerste verdieping en is rolstoel/scootmobiel toegankelijk middels een lift.

  Het Groene Hart Laboratorium prikt elke werkdag van 8:30 tot 9:30uur. Het STAR laboratorium prikt niet meer in lekkerkerk.

  Vanaf 25 mei is dit alleen op afspraak. Meer informatie over het bloedprikken vind u hier. 

   

 • Per 2 juni 2020 werken wij vanaf onze nieuwe locatie in Gezondheidscentrum ‘De Polder’. RTV Krimpenerwaard schreef er een artikel over wat u hier kunt lezen.  In de week daarvoor is naar elk ingeschreven woonverband een verhuisbrief verzonden met daarbij onze nieuwe praktijkfolder.