« terug naar vorige pagina

Nieuws

Op deze pagina houden wij u graag op de hoogte van veranderingen, belangrijke wijzigingen of ander nieuws. 

Meer informatie

 • Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook de huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. 

  Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad hiervoor de doelgroepen bepaald. Voor alle andere patiënten geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen. Wij weten niet wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie. Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten.

  Vrijdag 8 april hebben we een goede start kunnen maken met de vaccinaties. Oorspronkelijk waren alleen mensen uit 1956, 1957 en 1958 uitgenodigd via een brief. Nadat er mensen afbelden zijn we mensen uit geboortejaar 1959 en 1960 gaan benaderen om geen vaccins te verspillen. De vaccins waren niet voldoende voor iedereen uit die geboortejaren. Wanneer wij een nieuwe bestelling kunnen doen is nog niet bekend.

  De afspraak voor mensen onder de 60 jaar met een indicatie is niet door gegaan. Op 14 april is bekend geworden dat mensen met ernstig overgewicht (een BMI groter dan 40) via de GGD gevaccineerd mogen worden. Als u voor 19 april een afspraak maakt kunt u volgende week terecht, u heeft daarvoor een brief van ons nodig. Deze liggen klaar bij de assistente en kunt u daar ophalen. 

 • Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen. Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Stel uw vraag via een e-consult of bel met de praktijk.

  Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

  Als blijkt dat u toch moet komen of een visite nodig is, dan zorgen wij altijd dat dat veilig kan. Dit doen wij door de adviezen over persoonlijke beschermingsmiddelen op te volgen en (mogelijk) besmette mensen op een apart tijdstip in een aparte kamer te zien.

  Hebt u bezwaren om een begeleidings- of controleafspraak door te laten gaan bij de huisarts of praktijkondersteuner? Overleg dan telefonisch wat eventuele andere mogelijkheden of oplossingen zijn om toch zoveel mogelijk de zorg te krijgen die u nodig hebt. We denken graag mee!

 • Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.
  Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

  https://www.thuisarts.nl/corona 

  Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

  De antwoorden op veelgestelde vragen over de coronavaccinatie kunt u vinden op

  https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen 

  Vindt u hier niet het gewenst antwoord? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.

 • Met ingang van 14 september 2020 is het bloedprikken verhuisd naar ons gezondheidscentrum de Polder, Wilhelminastraat 2c in Lekkerkerk. Het bloedprikken vind plaats op de eerste verdieping en is rolstoel/scootmobiel toegankelijk middels een lift.

  Het groene hart laboratorium prikt elke werkdag van 8:30 tot 9:30. Het STAR laboratorium prikt niet meer in lekkerkerk.

  Meer informatie over het bloedprikken vind u hier

   

 • Per 2 juni 2020 werken wij vanaf onze nieuwe locatie in Gezondheidscentrum ‘De Polder’. RTV Krimpenerwaard schreef er een artikel over wat u hier kunt lezen.  In de week daarvoor is naar elk ingeschreven woonverband een verhuisbrief verzonden met daarbij onze nieuwe praktijkfolder.