« terug naar vorige pagina

Nieuws

Op deze pagina houden wij u graag op de hoogte van veranderingen, belangrijke wijzigingen of ander nieuws. 

Meer informatie

 • Als huisartsenpraktijk geven wij geen boostervaccinatie. Alle uitnodigingen worden verzonden via de overheid. Wel hebben we als praktijk een rol om mensen die echt niet in staat zijn naar de vaccinatie locatie te gaan  (de zogeheten niet-mobiele thuiswonende patiënten) aan te melden bij de GGD voor thuisvaccinatie. In januari wordt een start gemaakt met het vaccineren van deze groep aan huis door de GGD. Op volgorde van route en niet van leeftijd. De verwachting is dat het twee maanden duurt voordat iedereen aan de beurt is geweest. 

 • Het grootste deel van onze patiënten is inmiddels gevaccineerd. Voor de mensen die nog gevaccineerd moeten worden en dat reeds bij de assistente hebben aangegeven (omdat er een tekort was of omdat zij op de vorige datum ziek waren) is er de gelegenheid om 8 december tussen 15:30u en 16:30 uur langs te komen op de praktijk.

  De beschermende antistoftiters zijn 2 weken na vaccinatie maximaal. De afgelopen jaren is de griepepidemie niet eerder dan december begonnen: de piek is meestal pas in januari of februari, en die kan doorlopen tot eind maart. Zelfs met een late vaccinatie in december bent u dus voor het grootste deel van het griepseizoen beschermd.

  Wat betreft de pneumokokkenvaccinatie: U krijgt in 2021 een uitnodiging als u geboren bent tussen 1 januari 1948 en 31 december 1952. Meer informatie vindt u hier: www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken .

 • Onze praktijk is een gecertificeerde praktijk. Dit houdt onder andere ook in dat wij de ervaringen van onze patiënten gebruiken om onze zorg steeds verder te verbeteren.

  Daarom kan het zijn dat u september of oktober gevraagd wordt om (anoniem) mee te werken aan een enquête over de huisarts waar u op het spreekuur was of over de praktijk als geheel. De uitkomsten hiervan worden gebruikt in de bespreking van het nieuwe jaarplan.

  Bent u niet benaderd voor het invullen van de enquête, maar heeft u een klacht of wilt u graag een tip of compliment achterlaten, kijk dan op deze pagina.

 • Vaccinatiebewijs

  Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar met behulp van DigiD zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

  Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0800-1421. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft. Mogelijke antwoorden op veel gestelde vragen, problemen vind u hier

  Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een e-mail naar assistente@meenks-schoof.nl geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen. 

  Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

 • Vanaf heden is het niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in ons Gezondheidscentrum. Het kan wel zo zijn dat wij op basis van uw (nieuwe of onduidelijke) klachten die mogelijk verband houden met COVID-19 vragen wel een masker op te zetten. Onze medewerkers spreken dit dan met u af aan de telefoon. In de spreekkamer zullen wij de afweging maken om bij lichamelijk onderzoek wel een masker op te zetten. Wanneer de (regionale) situatie veranderd en we wijzigingen doorvoeren, zullen we dit aangeven bij de ingang en op deze pagina. Wel blijven we de basisregels volgen, wat betekent:

  • Testen bij klachten
  • Hand- en hoesthygiëne (en geen handen schudden)
  • 1,5 meter afstand houden
  • Goede ventilatie

  Patiënten die bewezen COVID-19 hebben of wanneer wij een hoge verdenking hebben, worden zo veilig mogelijk gezien. Dit doen wij door de adviezen over persoonlijke beschermingsmiddelen op te volgen en deze mensen op een apart tijdstip in een aparte kamer te zien. Hierdoor houden wij het voor iedereen zo veilig mogelijk. 

 • Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.
  Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

  https://www.thuisarts.nl/corona 

  Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

  De antwoorden op veelgestelde vragen over de coronavaccinatie kunt u vinden op

  https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen 

  Vindt u hier niet het gewenst antwoord? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.

 • Met ingang van 14 september 2020 is het bloedprikken verhuisd naar ons gezondheidscentrum de Polder, Wilhelminastraat 2c in Lekkerkerk. Het bloedprikken vind plaats op de eerste verdieping en is rolstoel/scootmobiel toegankelijk middels een lift.

  Het Groene Hart Laboratorium prikt elke werkdag van 8:30 tot 9:30uur. Het STAR laboratorium prikt niet meer in lekkerkerk.

  Vanaf 25 mei is dit alleen op afspraak. Meer informatie over het bloedprikken vind u hier. 

   

 • Per 2 juni 2020 werken wij vanaf onze nieuwe locatie in Gezondheidscentrum ‘De Polder’. RTV Krimpenerwaard schreef er een artikel over wat u hier kunt lezen.  In de week daarvoor is naar elk ingeschreven woonverband een verhuisbrief verzonden met daarbij onze nieuwe praktijkfolder.