« terug naar vorige pagina

Medische gegevens delen

Waarom wisselen we medische gegevens uit?

In het weekend en ’s avonds en ’s nachts wordt de spoedeisende huisartsenzorg waargenomen door de huisartsenpost Midden Holland. Als u in een spoedeisende situatie gebruik moet maken van deze service dan komt u vaak bij een voor u onbekende arts terecht en moet u misschien medicijnen ophalen bij de dienstapotheek. Voor deze arts en apotheker is het belangrijk om snel en gemakkelijk uw belangrijkste medische gegevens te kunnen inzien. Een arts kan bijvoorbeeld zien welke medicijnen u gebruikt of waarvoor u allergisch bent. Zo krijgt u direct de juiste zorg. Daarom willen wij graag uw medische gegevens delen met de huisartsenpost midden holland.

Alleen na uw toestemming

De Zorginfrastructuur, een beveiligd netwerk voor zorgverleners, zorgt voor snelle en juiste uitwisseling van de informatie. De verantwoordelijkheid voor dit netwerk is in handen van de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (VZVZ). Wij stellen uw medische gegevens alleen via de Zorginfrastructuur beschikbaar als u ons toestemming geeft.

Uw toestemming geven

Vindt u het belangrijk dat andere zorgverleners u zo goed mogelijk helpen? De eenvoudigste manier om uw toestemming te registreren is via de website www.ikgeeftoestemming.nl. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Wilt u dit liever op papier doen, vul dan het toestemmingsformulier in, deze ligt voor u klaar in onze praktijk.

Vragen?

Wilt u eerst meer informatie, bijvoorbeeld over hoe uw privacy wordt gegarandeerd? Raadpleeg de website www.vzvz.nl/informatiepunt.